Tietosuojalauseke

Petri Suuronen kunnioittaa jokaisen petrisuuronen.fi-verkkosivulla (jäljempänä Verkkosivu) vierailevan henkilön yksityisyyttä ja ottaa henkilötietojen suojaamisen vakavissaan. Tässä tietosuojalausekkeessa kerrotaan, kuinka henkilötietojasi käsitellään ja mistä syystä.

Tässä tietosuojalausekkeessa kerrotaan, kuinka henkilötietojasi kerätään ja käytetään. On tärkeää, että luet sen huolellisesti, jotta olet tietoinen henkilötietojesi käyttötavoista. Verkkosivua ei ole tarkoitettu alaikäisille, eikä sen kautta tietoisesti kerätä alaikäisiin liittyviä tietoja.

Rekisterinpitäjä on Petri Oskari Suuronen, jonka sähköpostiosoite on petri@petrisuuronen.fi ja postiosoite Kaera tn 22-214, 10318 Tallinn, Estonia.

Verkkosivu saattaa sisältää linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivuille ja sovelluksiin. Näitä linkkejä käyttämällä saatat antaa kolmansien osapuolten kerätä tai jakaa tietoja sinusta. Verkkosivu ei valvo näitä kolmansien osapuolten verkkosivustoja, eikä ole vastuussa niiden tietosuojakäytännöistä. Poistuessasi Verkkosivulta suosittelemme, että luet vierailemasi verkkosivun tietosuojaselosteen.

Euroopan unionin määrityksen mukaan henkilötiedot käsittää kaiken sellaisen tiedon, josta yksityishenkilö on mahdollista tunnistaa. Se ei koske tietoa, josta henkilöllisyys on poistettu (anonyymi data).

Verkkosivulla saatetaan kerätä, tallennetaa, siirtää ja käyttää sinuun liittyviä tietoja, esimerkiksi:

Henkilötiedot kuten nimi ja titteli.

Yhteystiedot kuten postiosoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Tekniset tiedot kuten IP-osoite, aikavyöhyke- ja sijaintiasetukset, liikkuva data, blogitiedot, käyttöjärjestelmä ja selaimen tyyppi, sekä muu soveltuva teknologia laitteissa, joiden avulla kirjaudut tälle sivustolle.

Verkkosivun käytöstä kertova historia.

 

Voimme myös kerätä, käyttää ja jakaa koontidataa kuten esimerkiksi väestö- ja tilastotietoja liittyen selaustoimiin ja kuvioihin, mihin tahansa tarkoitusperiin, kuten esimerkiksi järjestelmähallintaan. Koontidata voi olla peräisin henkilötiedoistasi, mutta sitä ei laillisesti pidetä henkilötietona, sillä tiedot eivät suoraan tai epäsuorasti paljasta henkilöllisyyttäsi.

Verkkosivulla kerätään henkilötietoja seuraavilla tavoilla:

Suora vuorovaikutus. Voit antaa tietoja esimerkiksi täyttämällä lomakkeita, tai olemalla yhteydessä Verkkosivuun postitse, puhelimitse, sähköpostitse, tai muin tavoin.

Automatisoitu tekniikka ja vuorovaikutus. Käyttäessäsi Verkkosivua saatetaan kerätä laitteistosi teknisiä tietoja, selaustoimia ja kuvioita, sekä yleistä internetin käyttöä. Tietoja kerätään käyttämällä evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita.

Henkilötietojasi käytetään vain lain sallimissa rajoissa. Yleisimmin henkilötietojasi käytetään seuraavissa tapauksissa:

Kannatuskorttien hankkimiseksi.

Kun se katsotaan aidosti meidän (tai kolmannen osapuolen) etujen mukaiseksi ja tarpeelliseksi, eivätkä lailliset oikeutesi kumoa näitä oikeuksia.

Kun oikeudelliset velvoitteet sitä vaativat.

Henkilötietojasi ei jaeta ulkopuolisille kannatuskorttien vaalipiirilautakunnalle toimittamista lukuun ottamatta. Tähän sinulta pydetään suostumus henkilötietojen keräämisen yhteydessä.

Verkkosivulla voidaan käyttää evästeitä, eli pieniä tietokoneellesi tai laitteellesi tallentuvia tiedostoja. Evästeet auttavat meitä parantamaan verkkosivuamme sekä tarjoamaan parempaa ja henkilökohtaisempaa palvelua. Niiden avulla voimme:

Arvioida Verkkosivun käyttäjämäärän ja käyttömieltymykset, ja kehittää Verkkosivua niiden perusteella.

Nopeuttaa verkkohakuja ja tunnistaa käyttämäsi laitteen palatessasi verkkosivullemme.

Voit muuttaa selaimesi asetuksia ja torjua evästeet tai osan niistä, tai asettaa varoituksen verkkosivujen lähettäessä tai käyttäessä evästeitä. Mikäli estät tai torjut evästeiden käytön, saattavat jotkin tämän verkkosivun osat saattavat olla latautumatta. Jos et ole asettanut verkkoselaintasi torjumaan evästeitä, verkkosivumme julkaisee evästeitä sitä käytettäessä.

Käytämme henkilötietojasi vain tietojen keräämiseen tarkoitettuun käyttötarkoitukseen, ellemme koe tietojen käyttöä kohtuulliseksi muuhun, alkuperäisen käyttötarkoituksen mukaiseen tarkoitukseen. Mikäli haluat selvityksen siitä, miten alkuperäinen ja uusi käyttötarkoitus vastaavat toisiaan, ole hyvä ja ota meihin yhteyttä.

Henkilötietojasi saatetaan jakaa seuraaville osapuolille seuraavista syistä:

Asiantuntijat mukaan lukien asianajajat, pankkiirit, tilintarkastajat sekä vakuutusammattilaiset, jotka tarjoavat palveluita pankki-, laki-, vakuutus- ja kirjanpidon saralla.

Verovirasto, tarkastajat ja muut viranomaiset, jotka edellyttävät ulkoista raportointia liittyen tietojen käsittelyyn tietyissä olosuhteissa.

Vaaleihin liittyvät viranomaiset.

Edellytämme, että kaikki kolmannet osapuolet kunnioittavat tietojesi luottamuksellisuutta, ja käsittelevät tietojasi lainmukaisesti. Emme salli ulkopuolisten palveluntarjoajien käyttää henkilötietojasi heidän omiin käyttötarkoituksiinsa, vaan sallimme henkilötietojesi käytön vain tiettyihin, ohjeistuksemme mukaisiin tarkoituksiin.

Henkilötietojasi ei lähetetä Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolelle, ja ne varastoidaan kaikissa tilanteissa ETA-alueella.

Henkilötietojesi katoamisen, turmeltumisen, luvattoman käytön tai ilmitulon estämiseksi käytössä on asianmukaiset suojaustoimet, eikä ulkopuolisilla ole pääsyä henkilötietoihisi.

Siinä tapauksessa, että tietosi altistuvat tietovuodolle, ilmoitetaan asiasta sekä sinulle että viranomaisille.

Henkilötietojasi säilytetään vain niin kauan kuin se on tarpeen kannatuskirjeiden keräämiseksi vuoden 2019 eduskunta- ja eurovaaleja varten, sekä oikeudellisten vaatimusten mukaisesti.

On tärkeää, että sinua koskevat tiedot ovat paikkaansa pitäviä ja ajankohtaisia, joten toivomme sinun ilmoittavan, sinua mikäli henkilötiedoissasi tapahtuu muutoksia ennen vuoden 2019 eduskunta- tai eurovaaleja.

Henkilötietojen käsittelyä koskeva laki suo sinulle oikeuksia tietyissä tilanteissa suhteessa henkilötietoihisi. Oikeuksiin lukeutuvat:

Oikeus pyytää nähdä henkilötietosi.

Oikeus pyytää henkilötietojasi korjattavan.

Oikeus pyytää henkilötietojasi poistettavan.

Oikeus kieltää henkilötietojesi käyttö.

Oikeus pyytää rajoitusta henkilötietojesi käyttötarkoituksiin.

Oikeus pyytää henkilötietojasi siirrettävän.

Oikeus peruuttaa lupa henkilötietojesi käyttöön.

Mikäli haluat harjoittaa jotain oikeuksistasi, ole hyvä ja ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen: petri@petrisuuronen.fi.

Mistään oikeuksiesi harjoittamisesta, kuten pääsystä henkilötietoihisi, ei peritä maksua, mutta jos pyyntösi on perusteeton, toistuva tai kohtuuton, saatetaan se jättää toteuttamatta.

Tietoihisi liittyvän toimen yhteydessä tarvitaan todistuksen henkilöllisyydestä. Tämä suojatoimenpide takaa, että henkilötietojasi ei luovuteta sellaisille henkilöille, joilla ei ole oikeutta niiden saamiseen.