Äänestäkää viisaasti, suomalaiset!

Tänään on vaalipäivä ja nyt on aistittavissa kaikin puolin, että tuloksesta tulee joka tapauksessa mielenkiintoinen. Haluaisin vielä viime metreillä muistuttaa, että vaikka järjestelmä on rakennettu itseään ylläpitäväksi, on äänestäminen ainoa tapa vaikuttaa.

Järjestelmän rakenteesta johtuen toiseksi paras tapa varmistaa se, että mikään ei muutu, on äänestää vallan kahvassa roikkuvia puolueita – paras on tietty äänestämättä jättäminen. Jos nykymeno ei tunnu tyydyttävältä, on ainoa varma asia se, että vallassa olevia puolueita äänestämällä mikään ei muutu. Toivoisinkin siis, että mahdollisimman moni muistelisi ennen äänestyspaikalle menemistä, keitä viime aikojen hallituksissa on nähty.

Suomessa on puhuttu pitkään rakenneuudistuksen tarpeesta, mutta nyt tulee lopettaa puhuminen ja aloittaa tekeminen. Me tarvitsemme nyt merkittäviä rakenteellisia muutoksia, jotta olisi mahdollista löysätä sietämättömän kuristavaa verotusta.

Siihen nähden onkin käsittämätöntä, että vaalien alla ei ole puhuttu juuri mistään muusta kuin ilmastonmuutoksesta. Asiahan on tärkeä, mutta koska se ei ole Suomen yksin ratkaistavissa, ei se ole eduskuntavaalien suhteen relevantti. Paras ilmastoteko, mitä Suomessa voidaan tehdä, on viedä vihreää teknologiaa ja osaamista ympäristöasioiden suhteen kehittyviin maihin.

Suomi on pitkien etäisyyksien maa, jossa auton käytöstä ei tule rangaista. Jos sähköautoiluun halutaan kannustaa, tulee sen tapahtua uuden auton ostajiin ja työsuhdeautoihin kohdistuvalla porkkanalla.

Lisäksi ylipäänsä valtion tulisi puuttua sekä yksilöiden että kansantalouden toimintaan niin vähän kuin mahdollista. Suomeen on jostain syystä pesiytynyt kulttuuri, jossa ihmiset tietävät hyvin oikeutensa, ja se tosiasia, että toisten ihmisten toiminnan hyväksyminen kuuluu yhteiskuntaan, vaikuttaa hämärtyneen. 

Haluaisin nähdä Suomen, jossa päätöksenteko perustuu ideologioiden sijaan faktoihin, jossa ihmiset saavat elää elämäänsä vapaasti, kunhan se ei aiheuta muille vaaraa tai kohtuutonta haittaa, jossa panostetaan koulutukseen ja teknologiaan ja jossa ollaan avoimia uusille ideoille.

Alla vielä mielipiteitäni koottuna:

Äänestäkää viisaasti, toivoo Liberaalipuolueen sitoutumaton ehdokas, jota voi äänestää Uudellamaalla numerolla 242.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*